Kålpudding med afrikanska toner

Serverar: 4-6 portioner

En riktig klassiker med ny twist!

Ingredienser

  • 700 g vitkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 10 g torkade aprikoser
  • ½ chili, t ex spansk peppar
  • Smör och rapsolja till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 msk brun farinsocker
  • 1 dl grädde
  • ½ dl kallt vatten
  • ½ dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 3 msk färskriven ingefära
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Eventuellt kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär bort roten på vitkålen och strimla resten grovt. Finhacka lök och vitlök och grovhacka aprikoserna. Hetta upp en stor stekgryta eller stekpanna med smör och olja och fräs hälften av löken mjuk.
    3. Tillsätt hälften av kålen och krydda med hälften av chilin, curryn och farinsockret. Bryn allt tills kålen är mjuk, smaka av med salt och svartpeppar. Häll allt i en stor ugnsform och bryn nu resten av löken, kålen, kryddorna och sockret på samma vis.
    4. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke och låt stå i 5 minuter. Blanda ner fläskfärs, aprikoser och riven ingefära. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt en tredjedel av kål. och lökfräset och arbeta samman allt.
    5. Varva färs samt kål. och lökfräs i ugnsformen, avsluta med ett lager kål. Baka i mitten av ugnen i 40-50 minuter.
    6. Servera med en god sallad och eventuellt kokt potatis.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben