Kycklinggryta med afrikanska kryddor

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Krämig kycklinggryta inspirerad av det sydafrikanska Cape Malay-köket. Servera med kokt ris, mango chutney och sallad.

Ingredienser

  • 200 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kryddnejlika
  • 3 korn svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 msk currypulver
  • 2 msk kinesisk soja
  • 400 gram passerade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Strimla kycklingen. Hacka löken, pressa vitlöken och lägg med köttet i en skål. Mortla kryddnejlikan, pepparn och blanda dem med övriga kryddor och soja och häll över köttet. Låt helst köttet ligga i minst en timme. Häll kött, all marinad och passerade tomater i en gryta. Koka tills köttet är klart och såsen är krämig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben