After Eight kladdkaka

Ytterligare ett recept på kladdkaka. Tur att det finns många så man kan variera sig.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g AfterEight plattor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 150 g AfterEight plattor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Smörj och bröa en form ca 21 cm i diameter (springform). Smält smöret, tag pannan från spisen. Bryt ner mintchokladplattorna, låt smälta och rör till en jämn smet.
    2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladblandningen under omrörning, rör noga.
    3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen, grädda i ca 18 minuter i 175 grader.
    4. Ta ut kakan och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter tills mintkakorna har smält. Tag ut kakan och bred ut chokladen i ett jämt täcke över toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara kallt

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    Lindie 27 mars 2008

    Jättegod kladdkaka!!

    azlan_lena 4 april 2008

    Mums det är vad man kan säga om denna kaka som skulle räckt hela helgen , men som inte är mycket kvar på

    Svedlund 17 maj 2008

    Jättegod

    saganaki 16 april 2009

    Bakat din After Eight kladdkaka idag, jättesmarrig! Tack för receptet!

    Elin_H 24 maj 2009

    Jättegood :)

    surlimpan 20 november 2009

    Supergod, en kladdkaka som kommer att bakas ofta

    Gnagett 1 januari 2010

    Kladdkakor i alla dess former gillar jag. Denna la sig nog i toppen.

    kekke46 19 maj 2011

    Den här kladdkakan blev en favorit här, så god. Kommer att göra den flera gånger

    LenaBE1 17 juni 2013

    Jättegod! Vi och vårat främmande åt den tillsammans med lite vispad grädde till kaffet och alla tyckte det var jättegott! Högsta betyg får du för denna kladdkaka. Tack för ett jättegott recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben