Agnes gratäng

Serverar: 6 portioner

Den är värd att prova

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 300 g morötter
  • 1 1/2 msk smör
  • 100 g sockerärter
  • 80 g bladspenat
  • 140 g blåmögelost
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Fräs hacket några minuter i smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strimla sockerärter och spenat. Vänd ner i hacket.
    3. Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av grönsakerna och smula över osten. Täck med resten av grönsakerna. Häll på grädden. Gratinera i ca 40 minuter.
    4. Täck gärna med ugnsfolie efter halva tillagningstiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben