Kommer från http://airamsmat.webblogg.se/2009/december/lchf-skinkmacka-pa-riktigt.html
Heter julbröd, men man kan äta det närsom tycker jag ;)
Ingredienser
6 ägg delade i vitor och gulor var för sig
1 tsk salt
1 msk Fiberhusk
200 g naturell Philadelphia eller motsv
1 tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön
1 rågad msk malda brödkryddor
3 dl mandelmjöl
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
- Värm upp ugnen. Vispa äggulorna löst tillsammans med Fiberhusk och låt svälla under tiden äggvitorna vispas riktigt hårda och torra (ca fem min) i en annan bunke.
- Vispa gulorna och fiberhusk tillsammans med osten tills smeten blivit ljust gul och fluffig. Tillsätt salt, brödkryddor och linfrön och vispa helt slätt.
- Vänd försiktigt ihop de båda rörorna tillsammans med mandelmjölet och tillsätt bakpulvret - vispa inte, använd istället slickepott och vänd med stora rörelser.
- Klicka på bakplåtspapper ut 20st bröd som får gräddas i ca 15 minuter eller tills de uppnått gyllenbrun färg.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Detta bröd är väldigt gott och saftigt! Tack för bjudningen på detta!
Är det nån som har fryst dessa?