Ajvarkryddade biffar med klyftade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Otroligt gott!!

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 4 msk Ajvar Relish
  • 4 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk flytande margarin
  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 2 st persiljerötter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman färs, ägg, Ajvar Relish, persilja, salt och peppar i en bunke. Forma smeten till biffar och stek dem i sparsamt med flytande margarin.
    2. Skala/borsta potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor och bitar. Pensla över med olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 225 grader c:a 30-40 minuter.
    3. Serveras med en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (3)

    Mozarella 1 juli 2008

    Vi har precis ätit dessa biffar till middag och alla i familjen var överens om att de var toppengoda! Vi hade även en pressad vitlöksklyfta i och lite citronsaft.

    n1finebody 3 oktober 2008

    Dessa biffarna var supergoda, kan tänka mig att lite vitlök hade gjort susen. Hade även lite yoghurtdressing till. Dessa biffar kommer att bli många repriser i vårt hem.

    Gul13 3 augusti 2010

    Tack för ett jättegott recept. Jag gjorde biffarna enl receptet. Jag behöver göra slut på kokt nypotatis så den stekte jag (stekt tillsammans med lök och rödpaprika) och en kall sås på cremefraiche, vitlök och sweet chilisås. Jättegott blev det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben