Aladdins drömkaka

Serverar: 16 portioner

Kalasgott!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 500 g Kesella
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    7-10
    1

    Kommentarer (3)

    zonale 16 mars 2008

    Mycket god och lättbakad.

    FAE 15 maj 2010

    Gjorde denna tidigare i veckan. Riktigt gott & syrligt. Rejält mättande också :)

    PaulaPudding 18 december 2010

    Lättbakad var den och lagom söt för min smak. Inte så syrlig utan rätt så len i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben