Drömkaka med speltmjöl

Den tillgodogör sig namnet.

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 200 g rörsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • Ca 4 dl siktat speltmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g hasselnötsflagor
  • 100 g russin
  • 100 g finhackade fikon
  • 25 g hackat suckat
  • Honungslag
  • 0,5 dl flytande honung
  • 0,5 dl färskpressad apelsinjuice
  • 25 g kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker luftigt och blanda i olja, siktat speltmjöl och bakpulver. Blanda i hasselnötsflagor och frukt med en sked.
    2. Häll smeten i en springform, 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 200 grader i ca 50 minuter.
    3. Hetta upp honung och apelsinjuice och häll över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingorna.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    7-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben