Dansk drömkaka

Jag gillar alla sorters långpannekakor, så här kommer ett från Danmark. Ät och njut!

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker, farinsocker eller råsocker
  • 2 dl flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 125 g smör
  • 100 g kokos
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda i det andra och rör smeten slät.Smörj en form som är ca 30x40 cm och strö på råsocker.
    2. Häll smeten i formen och grädda 20 min i 175 grader.
    3. Koka ihop allt till fyllningen och häll det på kakan.
    4. Grädda 5 min i 225 grader. Skär kakan i fyrkanter

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (1)

    Carro67 2 augusti 2008

    Jag bakade den här kakan idag och den var helt i min smak, därför att den var söt och knäckig i smaken. Så för mig är den en solklar femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben