Åländskt brännvinsbröd med gojibär

Gott!

Ingredienser

  • 1 dl Risenta dinkelflingor
  • 7 dl grahamsmjöl
  • ½ dl Risenta linfrön
  • ½ dl Risenta solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • ½ tsk stött kummin
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl russin
  • 1 dl Risenta gojibär
  • 7 dl filmjölk
  • 3 msk brännvin
  • ½ dl sirap
  • 1 dl Risenta solroskärnor till att bröa formen
  • Instruktioner

    1. Smörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt russin, gojibär, brännvin, filmjölk och sirap. Rör om ordentligt. Häll smeten i formen.
    2. Grädda brödet i 175° i ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart. Njut gärna med smör och en vällagrad ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben