Åländskt hemvetebröd

Tid: 2 timmar

Ålands "nationalbröd". Det finns många recept på hur hemvete bakas men det här är ett av det vanligare recepten.

Ingredienser

  • 1 1/2 l mjölk
  • 2 kg stenmalet vetemjöl (eller grahamsmjöl)
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    Värm mjölken och blanda i jästen och saltet. Knåda ner mjölet. Låt jäsa ca 1 timme. Dela degen i bitar och älta(knåda till runda bollar). Kavla ut degen till runda kakor ca 25 cm i diameter och 1 1/2 cm tjocka. Låt jäsa ca 30 minuter på plåt. Sätt ugnen på 275 grader. Nagga kakorna och grädda i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 15 januari 2008

    Måste prova dessa någon gång, ser goda ut.

    lillawe 2 januari 2010

    Ska prova att baka efter helgen, återkommer med ev. kommentar. Ser goda ut!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben