Allt i ett gryta

Serverar: 4 portioner

Servera endast bara ett gott bröd till grytan för kunna att suga upp den goda såsen

Ingredienser

  • 500 g benfri högrev
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl buljong av tärning
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i kuber. Ansa och skölj grönsakerna o skär dessa i bitar. Bryn köttet, lite i taget i smör och lägg det efterhand i en gryta och slå på buljongen
    2. Låt rätten koka på svag värme i ca 1 timme Rör ned grönsakerna och låt grytan koka ytterligare i 10 minuter.
    3. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och slå i grytan Låt nu grytan koka i endast 5 minuter och smaka av med sojan.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (3)

    Heisjo 12 december 2008

    Gott, dock lite för lite kryddor för min smak. Men det är så olika hur mycket kryddor man vill ha, så grunden var bra!

    bikbok 6 mars 2011

    Tack för många fina recept :) /bikbok

    bikbok 6 mars 2011

    Glömde skriva att du får 5*

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben