Allt i ett gryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Denna gryta tar lite tid att göra, men otroligt god.

Ingredienser

  • 500 g benfritt nötkött (med ben 1 kg) av högrev , bog eller bringa . Gärna grytbitar
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 5 dl buljong
  • 4 - 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet lite i taget i en stekpanna, lägg efter hand det brynta köttet i en gryta och till sätt salt, peppar och buljongtärning eller pulver. Låt koka under lock 1 – 1 ½ timme.
    2. Skala potatis, morötter och palsternacka. Skär dem i bitar. Skölj purjolöken i bitar. Rör ner det i grytan. Smaksätt med soja och timjan. Låt grytan koka ytterligare ca 15 min. Serveras med bröd.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (2)

    Maja75 2 september 2008

    Eftersom vi tar stora portioner räcker rätten bara till 4. Enkelt att laga och känns rätt nyttigt. Mitt kött blev lite smaklöst; har ni något bra tips där? Spadet, morötterna och potatisen fick god smak. Jag kommer att laga detta igen.

    ckm 23 januari 2009

    Koka längre, använd lagerblad och kanske lite hela kryddpapperkorn.

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben