Amaretto gratinerad fruktsallad
Serverar:
2 portioner
Mmmm!
Ingredienser
1 äpple
1 apelsin
2 dl jordgubbar
2 kiwi
1 bit ananas
2 msk hackad mandel
2 msk russin
Gratineringen
1 dl amaretto (mandellikör)
2 äggulor
3 msk florsocker
1 msk osaltat smör
Instruktioner
Skala och skär bären och frukterna i 2 cm stora bitar.
Blanda allt och tillsätt mandeln och russinen.
Häll likören, florsockret, äggulorna och smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa kraftigt över svag värme tills såsen är något tjock i konsistensen.
Fördela frukt och bärblandningen på tallrikarna och slå över såsen.
Du kan också öka på receptet med andra frukter och bär, t.ex. melon, urkärnade blå och gröna druvor.
Servera gärna med en klick glass.
Liknande recept
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Gratinerade ostron
5
Gratinerade kokta grönmusslor
1-8
Gratinerad lövbiffsmacka
5
2
2
Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde
45 min
4-6
Gratinerad kassler på spenatbädd
35 min
2
Fruktsallad med maränggrädde och dajmkulor
4
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!