Amarettokakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

Har inte provat men de är säkert goda.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl skållad sötmandel
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk Amaretto mandellikör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Kör mandel, maizena och florsocker i en matberedare tills mandeln är finhackad. Vispa äggvitorna med salt tills de blir skummiga och ljusa. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är fasta. Blanda i likören.
    3. Vänd försiktigt ner den hackade mandeln med stora luftiga tag. Klicka ut små kakor, med hjälp av en tesked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills kakorna fått lite färg. Sänk värmen till 100° och öppna ugnsluckan för att släppa ut lite av värmen. Låt kakorna stå ytterligare 25-30 minuter med ugnsluckan på glänt eller tills de är helt torra och krispiga i mitten.
    4. Låt kakorna svalna på plåten. Lyft därefter över dem på galler och låt kallna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben