Plommon i rosévin

Serverar: 6 portioner

Det här är en perfekt bjuddessert! Persikor kan läggas in på samma sätt. Mandelskorpor eller amarettokakor är gott till. Plommonen håller cirka en vecka i kylskåp.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 flaska rosévin, 70 cl
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ kg plommon
  • Instruktioner

    1. Pressa citronen. Skär upp vaniljstången längs med så avger den mer smak. Blanda vin, socker, citronjuice och vaniljstång i en kastrull och koka upp. Låt koka på medelvärme cirka 5 minuter.
    2. Skålla plommonen genom att sjuda dem i vatten några minuter. Skala dem och lägg i en rengjord, varm burk. Häll på den heta lagen. Sätt genast på lock. Låt svalna och ställ i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben