Amarettokakor med pistaschnötter

Hackad mandel och pistasch och en skvätt mandellikör ger dem en fylligt god nötsmak.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl skållad sötmandel
  • 1 dl pistaschnötter
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk mandellikör
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º samt 100º.
    2. Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade.
    3. Vispa äggvitorna med salt till ett vitt skum. Tillsätt strösockret under ständig vispning tills äggvitorna blivit ett fast skum. Tillsätt mandellikören. Vänd ner mandel och florsockerblandningen med en slickepott i stora tag.
    4. Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. Sänk värmen till 100º och ställ ugnsluckan på glänt, ca 1 timme. Låt kakorna svalna på galler. Förvara i tättslutande burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben