Fläskfilé med pistaschtäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott som bara den...

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 800 g djupfrysta potatisklyftor
  • Haricots verts
  • Pistaschtäcke
  • 50 g pistaschnötter
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • Sås
  • 2 dl sky och köttbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpure'
  • 1 msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Bryn filén runtom i en stekpanna. Salta och peppra.
    2. Lägg filen på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer. Lägg halverade tomater bredvid. Stek i 200 grader ca 20 minuter, vid 70 grader är filén klar.
    3. Mixa nötter, persilja och vitlök. Rör ner parmesan och olivolja till en jämn smet. Bred blandningen över kött och tomater och ställ in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
    4. Mät upp skyn och häll den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till såsen. Koka upp under omrörning och fortsätt att sjuda såsen under omrörning 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Skär upp filén i skivor och servera med ugnsstekta potatisklyftor, tomathalvor, bönor och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 10 oktober 2009

    Smarrigt!!! En glas rött satt fint till, det var "Don Jacobo Crinaza" 2007 (nr 6573) från Spanien för 79:-

    mumsan 10 oktober 2009

    hoppsan, lurades det var 2005 som var årgången på vinet, sorry...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben