Amarettokokta plommon

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Låter smaskens.

Ingredienser

  • 1 kg fasta plommon
  • 2 dl vatten
  • 100 g socker
  • 1vaniljstång
  • 2 dl amaretto, mandellikör
  • Till servering
  • 4 port vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skölj plommonen, halvera dem och plocka bort kärnorna.
    2. Koka upp vatten, socker och kluven vaniljstång. Låt koka till sockret löst sig och sirapen börjar koka med bubblor
    3. Tillsätt plommon och likör. Späd ev. vatten till det täcker.
    4. Koka upp långsamt. När lagen just skall till och koka, ta kastrullen från värmen. Lägg på ett lock och låt plommonen svalna i sockerlösningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben