Amarettokokta plommon
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Låter smaskens.
Ingredienser
1 kg fasta plommon
2 dl vatten
100 g socker
1vaniljstång
2 dl amaretto, mandellikör
Till servering
4 port vispad grädde
Instruktioner
Skölj plommonen, halvera dem och plocka bort kärnorna.
Koka upp vatten, socker och kluven vaniljstång. Låt koka till sockret löst sig och sirapen börjar koka med bubblor
Tillsätt plommon och likör. Späd ev. vatten till det täcker.
Koka upp långsamt. När lagen just skall till och koka, ta kastrullen från värmen. Lägg på ett lock och låt plommonen svalna i sockerlösningen.
Liknande recept
Muffins med plommon
4.8
40 min
24
4
Plommon glöggkompott - kräm
30 min
6
Plommon och hallon muffins
12
Plommon Cobbler
1 h
6
Piffig plommon marmelad
45 min
1
Sallad med bacon, plommon och avokadosås
4
Ugnsbakade plommon med mascarpone
4
Honungsgrillade plommon
Madierainlagda plommon
5
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!