American pancakes

Serverar: 3-4 portioner

Mjölk och glutenfritt

Ingredienser

  • 2 dl Lailas glutenmix
  • 1 dl rismjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl rismjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl Rapsy frutty med socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk mjölkfritt flytande smör
  • Instruktioner

    1. Blanda Rapsy frutty och vattnet, låt svälla en stund.
    2. Blanda ihop mix+mjöl+socker+salt +fiberhusk
    3. Blanda hälften av de torra ingredienserna med rapsysmeten, vispa ordentligt så det ej blir klumpar, tillsätt mer rapsy+ torrt.
    4. När smeten börjar bli tjock, häll i rismjölk lite i taget och vispa.
    5. Nu tillsätter du äggen, ett i taget, vispa och sist det flytande mjölkfria smöret.
    6. Låt stå och svälla i ca 20 minuter!
    7. Blanda i bakpulvret efter smeten stått och svällt.
    8. Stek i panna med teflon el. likn. då behövs ej smör vid stekning och de blir fluffigare.
    9. Tips! Vill man att de ska bli mer efterrättsliknande så kan man blanda i frysta bär, hallon el. blåbär innan stekning, Det blir super gott! Sylt i pannkakan direkt!
    10. Servera med fluffig mjölkfri grädde, glass eller liknande.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben