American pancakes

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Superlätta american pancakes!

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 2 msk muscovadosocker eller farinsocker
  • 1 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Separera gulan från vitan. Vispa gulan och mjölken i en kanna och vispa sedan ner det under konstant omrörning i de torra ingredienserna.
    2. Ta vitan och vispa den till ett hårt skum och vänd ner den i smeten. Låt vila i kylen ca 20 min, grädda.
    3. Serveras med fördel tillsammans med en klick smör och sirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gertluddpowwel 12 maj 2013

    Gott men jag gjorde lite justeringar. Bl.a. bytte jag till vanligt vetemjöl och socker då jag åt ett par jättegoda pancakes som min kanadensiska lärare bjöd på och han körde med det. Jag minskade mjölkmängden till 2 dl och vispade ner hela ägget direkt då jag vet att min lärare gjorde det. Jag lät smeten bara vila ca 5 min pga av att jag behövde fixa med annat men tror inte den behöver någon vila alls egentligen eftersom min lärare inte hade någon överhuvudtaget och de var de absolut godaste jag ätit. Gör man på detta sätt är de iaf värda en 5:a

    Ninjin72 10 maj 2014

    Jag gjorde också som Gert, Tog bara 2dl mjölk och lät den stå i 5min. Farinsocker hade jag hemma, så det använde jag och det tror jag smakar bättre än vanligt socker. Superenkla och snabba att göra och barnen ville ha fler och även ha dem imorgon. :)

    Borchmo 8 november 2015

    Jösses, vad barnen åt! Det blev bara en enda kvar till mig, men det räckte då det var otroligt sött! Oavsett, ett recept värt att spara och göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben