Amerikanska ChokladMuffins

Serverar: 12-15 portioner

Ja...vad kan man säga..........MUMS!!!!! Fann receptet på internet....låt mig tala om att dessa funnits på många "fikor" i mitt kök....går fint att hoppa över nötterna...smaksak

Ingredienser

  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl neutral olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandar sig väl. Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge - då blir smeten seg. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till ca 3/4 av formarna. Grädda mitt i ugnen, 20-25 min.
    2. Använd stora muffinsformar. Bäst att äta så fort de svalnat,går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Carro67 6 maj 2008

    Jättegoda och smarriga muffins som blir en av mina muffinsfavoriter, eftersom de var så snabba att baka också.

    sael03 19 juli 2008

    Smakar precis som Chokladmuffins på Mc Donalds... Super goda

    spiskummin 15 september 2009

    Galet goda muffins! Nästa gång skall jag hoppa över nötterna, tror att de blir ännugodare då. Min dotter sa att de var godare än på Mc Donalds och de är annars de bästa hon vet =) Vi kommer att göra dessa mååånga gånger. Tack wild milli

    hjalle97 19 augusti 2010

    gud va goda.ska baka dom just nu.alla som har smakat dom bara älskar dom här muffinsarna! tack så mycket!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

    babblaren 4 mars 2011

    går det att använda ljus choklad istället?

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben