Amerikanska pannkakor med apelsin

Serverar: 4 portioner

Smarriga tjockpannkakor.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk vetekli
  • 1 msk råsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 1 ägg
  • 1 liten apelsin, rivet skal
  • 1 msk smör + 2 msk till stekning
  • Tillbehör
  • Turkisk yoghurt
  • Flytande honung
  • Kanel
  • Apelsinklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt, ägg och apelsinskal och rör till en jämn smet. Smält 1 msk smör i en stekpanna eller plättlagg. Häll smöret i smeten.
    2. Grädda små tjocka pannkakor i smöret 2-3 minuter på varje sida tills de fått färg.
    3. Servera pannkakorna ljumma eller rumstempererade med en klick yoghurt, honung, kanel och apelsinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 7 april 2011

    Inte favoriter hos oss tyvärr. Men det är alltid kul att testa nya recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben