Amerikanska pannkakor med lime

Serverar: 6 portioner

Fluffiga pannkakor med en ljuvligt frisk kräm brukar vara brunchens höjdpunkt för både vuxna och barn. En fräsch fruktsallad och pistagenötter passar bra att servera till.

Ingredienser

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk socker
  • 3/4 tsk salt
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 3 3/4 dl naturell yoghurt
  • 2 små ägg
  • 3 msk smält smör
  • Limekräm
  • 500 g kesella
  • Rivet skal av 2 lime
  • 3/4 dl lönnsirap
  • Servering
  • Blåbär
  • Mango
  • Kiwi
  • Grovhackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt, uppvispade ägg och smält smör. Blanda till en jämn smet. Låt vila i kylen 30 minuter.
    2. Stek pannkakorna i smör, 1-2 minuter per sida. De går att varmhålla på en bakpappersklädd plåt i ugnen på 100 grader.
    3. Blanda kesella, limeskal och lönnsirap.
    4. Servera pannkakorna tillsammans med limekrämen, frukt, bär och nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben