Amoz goda gratäng.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En liten fundering i köket så kom denna gratäng till och resultatet blev riktigt bra....om jag får säga det själv!

Ingredienser

  • Ca 500 g ytterfilè
  • Ca 1 ½ dl förvällda kantareller
  • 140 g bacon
  • 1 röd paprika
  • 1 nektarin
  • 2 dl crème fraiche med parmesan och vitlök
  • 2 dl grädde
  • Ca 1 msk balsamvinäger ( gärna med apelsinsmak)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlökspulver
  • Smör
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Putsa köttet och skär i ca 1 cm skivor. Krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Bryn i smör och lägg över skivorna i en eldfast form. Strimla baconet och bryn tillsammans med svampen tills vattnet försvunnit från svampen. Fördela det över köttet i formen. Skär ner paprika och nektarinen i små bitar. Bryn lätt i smör och häll på balsamvinäger. Rör samman grädde och crème fraiche och häll över paprika och nektarinröran. Låt det puttra ihop några minuter. Häll det sedan över köttet och strö sist över rikligt med riven ost. Gratinera i ca 25 min i 200 grader. Servera gärna ris till och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben