Amoz gryta med sting.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En gryta som kom till efter en titt i kylskåpet!

Ingredienser

  • Ca 1 kg grytbitar av fläskkött
  • 1 liten purjolök
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 1 kvist broccoli
  • 400 g hela champinjoner (1 brk)
  • Salt
  • Peppar
  • Allkrydda
  • 2 dl crème fraiche (tomat/basilika, 1 brk)
  • Ca 3 dl grädde
  • Vatten
  • 2 msk vitlöksost (Cantadour)
  • 1 msk mango chutney
  • Ett par stänk kinesisk soja
  • ½ msk kalvfond
  • Ev. ljus redningsmjöl
  • Instruktioner

    1. Krydda grytbitarna och bryn dem väl i stekmargarin. Ta upp dem från stekgrytan och lägg dem på en tallrik så länge.
    2. Skär ner grönsakerna i små bitar och bryn dem tillsammans med svampen i grytan.
    3. Lägg tillbaka köttet och tillsätt crème fraichen, osten, mango chutneyn, sojan och kalvfonden.
    4. Häll på vatten så det täcker köttet gott och väl. Låt puttra på svag värme ca 15-20 minuter.
    5. Tillsätt grädden. Red av lite så det blir lite tjockare.
    6. Servera med nypotatis, hasselbackspotatis eller ris.
    7. Gärna en fräsch sallad till. Lycka till!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben