Gryta med sting

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna gryta är ljuvligt god, man kan inte sluta äta den. Laga en stor sats på en gång, den är bara godare dagen efter.

Ingredienser

  • 1-1 ½ kg lövbiff
  • 2 paket bacon
  • 3 stora gula lökar
  • 3 stora morötter
  • 4 dl rödvin
  • 6-8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 4 msk kinesisk soya
  • 1-1 ½ tsk torkad timjan
  • 15 färska champinjoner (kan uteslutas)
  • 1 dl syltlök (kan uteslutas)
  • Svartpeppar efter smak
  • ev salt
  • Maizena för mörka såser
  • 2 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Skär lövbiffen i rutor , ca 3x3 cm. Bryn köttet i margarinet i en stekpanna. Skär baconet i strimlor och bryn den utan fett. Skär löken i grova bitar och bryn den med baconet. Lägg kött, bacon, morötter, champinjoner och lök i en kastrull, häll över vin och vatten. Tillsätt buljongtärningarna. Koka upp grytan och krydda med ev salt, peppar och timjan.
    2. Låt koka i ca 50 minuter eller till köttet är mört och morötterna mjuka.
    3. Red av grytan till önskad konsistens med Maizena.
    4. Tillsätt syltlöken i slutet av kokningen eller servera den till grytan.
    5. Servera grytan med potatismos, kokt potatis eller ris och sallad och ev lingonsylt för den som önskar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lilla salladsskolan!
    Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben