Gryta med sting

Serverar: 4 portioner

Rödkål är bra bas i grytor...prova här tillsammans med kanel och saffran. Varmrätt eller tillbehör till quorn, korv, kött...

Ingredienser

  • 400 g rödkål
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 1 pkt, 0,5 g saffran
  • ½ kanelstång
  • 1 msk vinäger
  • 2-3 dl grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Skala morot och rotselleri. Riv rödkål och morötterna grovt. Med grova sidan på matberedaren går det snabbt.
    2. Smält matfettet i en stekgryta. Lägg i det rivna och strö på saffran. Fräs tillsammans några minuter.
    3. Tillsätt kanelstång, vinäger och grönsaksbuljong. Koka 5 - 7 minuter utan lock. Salta eventuellt.
    4. Servera grytan som huvudrätt eller som tillbehör till quorn, korv, kött...

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lilla salladsskolan!
    Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben