Rödkål är bra bas i grytor...prova här tillsammans med kanel och saffran. Varmrätt eller tillbehör till quorn, korv, kött...
Ingredienser
400 g rödkål
2 morötter
100 g rotselleri
1 msk smör
1 pkt, 0,5 g saffran
½ kanelstång
1 msk vinäger
2-3 dl grönsaksbuljong
Instruktioner
- Skala morot och rotselleri.
Riv rödkål och morötterna grovt.
Med grova sidan på matberedaren går det snabbt.
- Smält matfettet i en stekgryta.
Lägg i det rivna och strö på saffran.
Fräs tillsammans några minuter.
- Tillsätt kanelstång, vinäger och grönsaksbuljong.
Koka 5 - 7 minuter utan lock. Salta eventuellt.
- Servera grytan som huvudrätt eller som tillbehör till quorn, korv, kött...
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lilla salladsskolan!
Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...