Amoz kasslerlåda med gratäng.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Oj, vad gott det blev! Ja, det är så kul när man lyckas få ihop en god maträtt på egen hand. Hoppas ni också vill pröva på!

Ingredienser

  • ca 600 g benfri kassler
  • 1 brk ananas i skivor, 140 g
  • 1 brk cocosmjölk, 400 ml
  • 1 tsk curry
  • 1 msk sweet chilisås
  • Riven ost
  • 8-10 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 stjälkar selleri
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Instruktioner

    1. Gratängen: Skala potatisen och morötterna. Ansa purjon och stjälksellerin. Skär potatis och morötter i tunna skivor, gärna i maskin. Skär purjo och selleri i ½ cm tjocka skivor. Fördela hälften av potatisen i en smord eldfast form. Lägg morötter, purjo och selleriskivor ovanpå. Salta och peppra. Strö hälften av den rivna osten på och ca 1 dl grädde. Lägg resten av potatisen över och därefter resten av osten och grädden. Sätt in i ugn på ca 225° 20-30 min. Lägg på folie de sista 10-15 minuterna.
    2. Kasslerlådan: Skär kasslern i cm-tjocka skivor och lägg dem som taktegel i en eldfast form. Dela ananasskivorna mitt itu och lägg dem ovanpå kasslern. Blanda cocosmjölk, curry och sweet chilisås och häll runtom köttet. Strö lite riven ost över och gratinera i 225° ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben