Amoz kycklingfilé i gott sällskap.
Det kom ljuvliga dofter från rätten redan vid tillagningen och inte blev det sämre när vi smakade densamma. Så prova, jag lovar, ni blir inte besvikna.
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
ca 1-2 hg rökt skinka i bit
10 cm purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 mozzarellaboll
ca 1 dl förvällda kantareller
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1-2 msk chilisås
1 msk ketjap manis
1 msk kycklingfond
2 msk Äppel Chutney med curry och chili (Kivik)
1 msk kinesisk soya
Smör/olja
Salt
Svartpeppar
Curry
Paprikapulver
1-2 dl riven ost
Instruktioner
- Skär varje filé i fyra bitar. Bryn dem runtom och krydda ordentligt med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver. Lägg dem i en eldfast form. Skär skinkan i bitar och bryn dem lätt och fördela dem över kycklingen. Skär purjon och vitlöken i tunna skivor och bryn ett par minuter. Lägg löken över köttet.
- Bryn svampen lätt och lägg den tillsammans med mozzarellaosten skuren i skivor.
- Blanda samman grädde, créme fraiche, chilisås, ketjap manis, chutneyn och soyan. Häll blandningen över allt i formen och strö sist rikligt med riven ost över.
- Gratinera i 225° i ca 20 min.
- Servera risnudlar eller ris till och en god sallad.
Gott med mina marinerade paprikor till som finns på eget recept.
Liknande recept
Kommentarer (0)