Amoz kycklingfilé i gott sällskap.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Det kom ljuvliga dofter från rätten redan vid tillagningen och inte blev det sämre när vi smakade densamma. Så prova, jag lovar, ni blir inte besvikna.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • ca 1-2 hg rökt skinka i bit
  • 10 cm purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 mozzarellaboll
  • ca 1 dl förvällda kantareller
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk chilisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk Äppel Chutney med curry och chili (Kivik)
  • 1 msk kinesisk soya
  • Smör/olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär varje filé i fyra bitar. Bryn dem runtom och krydda ordentligt med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver. Lägg dem i en eldfast form. Skär skinkan i bitar och bryn dem lätt och fördela dem över kycklingen. Skär purjon och vitlöken i tunna skivor och bryn ett par minuter. Lägg löken över köttet.
    2. Bryn svampen lätt och lägg den tillsammans med mozzarellaosten skuren i skivor.
    3. Blanda samman grädde, créme fraiche, chilisås, ketjap manis, chutneyn och soyan. Häll blandningen över allt i formen och strö sist rikligt med riven ost över.
    4. Gratinera i 225° i ca 20 min.
    5. Servera risnudlar eller ris till och en god sallad. Gott med mina marinerade paprikor till som finns på eget recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben