Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En ljuvlig smaksymfoni. Körsbärstomaternas sötma ihop med isterbandens sälta. Inbäddat i vitlökens rundhet med grädden. Rätten uppfunnen idag, när jag undrade vad man kunde hitta på med en burk körsbärstomater. ”Lilla gumman” blev nyförälskad. Och jag tror det var i maten!
Dra skinnet av isterbanden och skär dom i slantar. Sila av spadet från tomaterna och spara det. Finhacka purjolöken, även det gröna. Skala och skiva potatisen fint. Pressa vitlöken. Stek isterbanden på medelstark värme till en grynig massa. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnssäker form. Varva potatis, purjolök, isterband, tomater och vitlök. Salta och peppra på varje lager potatis, börja och sluta med potatis. Blanda tomatspadet med vispgrädde till det blir 3 dl, knäck i äggen och ½ tsk salt. Vispa ihop och häll i formen. Grädda nederst i ugnen, i ca 40-50 minuter.
Denna måste jag absolut prova ;)