Isterband i gott sällskap

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En ljuvlig smaksymfoni. Körsbärstomaternas sötma ihop med isterbandens sälta. Inbäddat i vitlökens rundhet med grädden. Rätten uppfunnen idag, när jag undrade vad man kunde hitta på med en burk körsbärstomater. ”Lilla gumman” blev nyförälskad. Och jag tror det var i maten!

Ingredienser

  • 3-4 isterband 400 g
  • 1 purjolök ”liten” 100-150 g
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 400 g körbärstomater ifrån burk
  • 500 g potatis kokt
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 25-30 g smör
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Instruktioner

    Dra skinnet av isterbanden och skär dom i slantar. Sila av spadet från tomaterna och spara det. Finhacka purjolöken, även det gröna. Skala och skiva potatisen fint. Pressa vitlöken. Stek isterbanden på medelstark värme till en grynig massa. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnssäker form. Varva potatis, purjolök, isterband, tomater och vitlök. Salta och peppra på varje lager potatis, börja och sluta med potatis. Blanda tomatspadet med vispgrädde till det blir 3 dl, knäck i äggen och ½ tsk salt. Vispa ihop och häll i formen. Grädda nederst i ugnen, i ca 40-50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maggan123 13 november 2012

    Denna måste jag absolut prova ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben