Ananasfluffins à la piña colada

Serverar: 6-8 portioner

Mycket saftig och god muffins, också utan topping.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl special
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g vit choklad
  • 1 1/2 dl rostade hasselnötter (rostade sojabönor*)
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk lemoncurd
  • 1 dl grovhackad ananas
  • Topping
  • 100 g vit choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Torkad ananas
  • Rostade sojabönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Ställ åt sidan. Tillsätt kokosflingor, vit choklad och en 1dl av de rostade hasselnötterna.
    2. Vispa smör och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, grovhackad ananas och vispa hastigt ihop. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna. Rör inte för mycket.
    3. Fördela smeten i muffinsformarna så att det är fyllna till 3/4. Ställ eventuellt ner formarna i en muffinsplåt. Grädda i 20-25 min. Ta ut och låt svalna.
    4. * Om man är nötallergier går det bra at byta ut nötterna mot sojabönor.
    5. Värm upp grädden och häll ner den vita chokladen. Bre chokladen över muffisarna. lägg på 2-3 bitar av torkad ananas på och de restrerande hasselnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben