Ananasmuffins â la piña colada

Muffins med tropisk smak

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl special
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g vit choklad
  • 1 ½ dl rostade hasselnötter
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ msk lemoncurd
  • 1 dl grovhackad ananas
  • Topping
  • 100 g vit choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • Torkad ananas
  • Rostade haselnötter
  • Instruktioner

    1. 6-8 stora muffinsar
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Ställ åt sidan. Tillsätt kokosflingor, vit choklad och 1 dl av de rostade hasselnötterna. Vispa smör och socker vitt och poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen , ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, grovhackad ananas och vispa hastigt ihop. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör inte för mycket. Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda till 3/4. Ställ ev ner muffinsformarna i en muffinsplåt. Grädda i 20-25 minuter. Ta ut och svalna. Värm upp grädden och häll ner den vita chokladen. Bred chokladen över muffinsarna. Lägg på 2-3 bitar torkad ananas och de resterande hasselnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben