Ananasrutor

Goda och saftiga rutor. Man kan äta hur många som helst. Är glutenfria, men går att äta för alla.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 burkar ananskross
  • Glasyr 1
  • 4-6 msk smält margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • Glacyr 2
  • 2 ½ dl cocosflingor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Sen lägger man i äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner det i smör- och sockerblandningen.
    2. Bred ut smeten på en passlig plåt och grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
    3. Bred sedan på ananaskross jämt fördelat. Rör ihop glasyr 1 och bred den på ananasen.
    4. Sist brer man på glacyr 2 och grädda allt i ca 10 minuter tills det fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gottgris 27 februari 2011

    Saftigt o jättegott till kaffet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben