Ananasrutor med kokosglasyr

Frisk och god i smaken är denna kaka. Oslagbar kombinationen av ananas och kokos.

Ingredienser

  • 2 burkar krossad ananas, i egen juice á ca 430g
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 dl avrunnen ananasjuice
  • Kokosglasyr
  • 50 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Häll upp ananasen i en sil och låt den rinna av. Spara juicen. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner det i äggsmeten. Rör i ananasjuicen. Häll smeten i långpanna med bakpapper: ca 24x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
    2. Glasyr: Blanda alla ingredienserna väl i en kastrull. Låt glasyren sjuda upp under omrörning men inte koka. Bred ananasen i ett jämt lager på kakan. Bred kokosglasyren ovanpå Grädda ytterligare ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lollo1983 17 oktober 2012

    Vad ska det vara för grader på ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben