Persiko och ananasrutor.

Serverar: 16-20 portioner

God och enkel att baka.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 burk (200 g ) gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/4 tsk kardemumma
  • 1 burk ( 400/250g )persikotärningar
  • 1 burk (200/127g )små ananasbitar
  • På ytan ca 2-3 msk socker
  • Instruktioner

    Smält fettet. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Tillsätt gräddfilen, mjölken och det avsvalnade fettet under lätt omrörning. Blanda bakpulver och kardemumma i mjölet och tillsätt blandningen i smeten. Rö snabbt blandningen till en jämn deg. Fördela degen över en bakplåt till en platta om ca. 25x35 cm. Låt fruktbitarna rinna av . Fördela frukterna över bottnen. Grädda pajen i 30-34 minuter på mittfalsen i 200 grader. Strö lite socker över den nygräddade pajen. Låt den svalna på galler . Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben