Kycklingfilé med persiko och krassesås och couscous

Serverar: 4 portioner

God, snabb och smakrik kycklingrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk koncentrerad hönsbuljong
  • 1 ask smörgåskrasse, klippt
  • 1 brk Del Monte persikohalvor i lätt sockerlag 420 g, utan lag
  • 1 dl saltade Cashewnötter
  • Salt
  • Vitpeppar från kvarn
  • Olivolja, exempelvis Bengt Frithiofsson Kalamata, för stekning
  • Couscous
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingfiléerna.
    2. Bryn dem i olivolja i en gryta eller en panna med höga kanter. Lägg i löken och bryn i några minuter.
    3. Koka under tiden upp grädden i en kastrull tillsammans med hönsbuljongen.
    4. Lägg krassen i en mixer och slå över den varma gräddbuljongen, mixa ihop och häll över kycklingen.
    5. Lägg i persikorna och koka i 10 minuter. Tillsätt nötterna samt smaka av med salt och peppar.
    6. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben