Ananassalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Den optimala salsan till mycket.

Ingredienser

  • 1 liten ananas el. 1 burk (ca 500 g) ananas i skivor
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt, t ex spansk peppar
  • 1 msk olja (ej smaksatt)
  • 1 msk vinäger (vit, röd el. balsam)
  • 1 msk råsocker
  • ½ tsk salt
  • 1-2 msk färsk riven ingefära el. 1-2 tsk mald
  • Instruktioner

    Skala och halvera den färska ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär fruktköttet i små tärningar eller låt den konserverade ananasen rinna av och skär smått. Skölj och strimla salladslökarna. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Blanda olja, vinäger, råsocker och salt i en skål. rör tills socker och salt löst sig. Tillsätt ananas, lök, chili och smaka av med ingefära. Ställ kallt ca 1 tim. Passar till fläskkött, kyckling och fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben