Ananassorbet viktväktarnas

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

God, fräsch och inte allt för onyttig. 1,5 poäng/portion.

Ingredienser

  • 6 msk socker
  • 5 msk vatten
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1 äggvita
  • 1 burk krossad ananas, ca 400 g
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, vatten och citronsaft i en liten kastrull. Låt det koka på svag värme 3-4 min till "simmig" koncistens. Låt lagen kallna.
    2. Vispa äggvitan till hårt skum.
    3. Häll den krossade ananasen med sin juice i en matberedare eller mixer. Häll i sockerlagen och blanda.
    4. Häll blandningen i skålen med äggvitan och blanda försiktigt.
    5. Låt fruktmassan stå i frysen 5-6 timmar. Ta ut skålen och vispa om med en gaffel ett par gånger innan massan frusit helt.
    6. Ska serveras direkt eller stå över natten. Ta då ut den och låt den stå i 20 min. i kylen innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben