Ananastoppad skinkschnitzlar med paprika- och lökfräs

Serverar: 4 portioner

Enkel rätt att laga till vardags eller lite festligare tillfälle.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 ½ tsk salt
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • 1 burk (227 g) ananas i skivor
  • 500 g färsk skinka i skivor
  • Tillbehör
  • Klyftpotatis
  • Sallad
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rödlöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
    2. Fräs lök och paprika i hälften av margarinet ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och ½-1 krm kajennpeppar.
    3. Låt ananasen rinna av. Stek schnitzlarna i resten av margarinet ca 3 minuter per sida. Krydda resterande salt och peppar. Låt ananasen fräsa med någon minut vid sidan om i stekpannan.
    4. Servera schnitzlarna toppade med ananasen, paprika- och lökfräs, klyftpotatis, en blandad sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben