Anders lammlevergryta med bladspenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Helt klart en av mina favoriträtter bara smälter i munnen. Går bra att göra på annat än lever med lika bra resultat.

Ingredienser

  • 500 g lever
  • 10 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 dl grädde
  • 5-6 dl vatten
  • 2 msk kalvfond eller 1 buljongtärning
  • 6 dl hackad bladspenat
  • 7 champinjoner
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk maggi
  • 3 krm cayennepeppar
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Maizena för redning
  • Instruktioner

    1. Skölj levern väl och om du har tid låt den ligga mjölk några timmar. Skär den i mindre grytbitar och bryn den så den får lite stekyta och lägg över den i en gryta, vispa ur pannan med lite vatten och häll även över det i grytan.
    2. Bryn de delade champinjonerna och tillsätt även dessa. Häll i grädden och vattnet och tillsätt även de övriga ingredienserna.
    3. Låt småputtra i ca 15 minuter och smaka av och red av med maizena.
    4. Passar mycket bra med kokt basmatiris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben