Ångad lax med sötsur dillsås och morot

Serverar: 4 portioner

Snabb och lättlagad fiskrätt.

Ingredienser

  • 600 g lax i kuber om 2x2 cm
  • Salt
  • Dillsås
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 msk ättika
  • 4 msk socker
  • Maizenaredning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Krydda laxen med salt och låt stå 10 minuter. Ånga laxen tills innertemperatur 42 grader. Eller baka i ugn 90 grader tills innertemperatur är 42 grader.
    2. Koka ihop fiskfond och grädde tills 3 dl återstår. Smaka upp såsen med ättika, socker till en fin sötsur brytning. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Tillsätt dillen.
    3. Servera laxen med kokt potatis och dillsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben