Ångad torsk med blomkålsmos och parmesanost

Serverar: 4 portioner

Enkla och lena smaker, där basilika, pinjenötter och parmesanost ger rätten karaktär. Blomkålsmos är en höjdare här hemma och är perfekt för dig som följer en LCHF kost.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torskrygg, à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 4 msk pinjenötter eller pumpakärnor
  • 50 g parmesanost
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 1 blomkålshuvud, ca 700 g
  • Ca 7 dl mjölk
  • ½ tsk + ½ tsk salt
  • 1½ dl crème fraiche
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Basilika
  • Tillbehör
  • Olivolja eller smält smör
  • Instruktioner

    1. Salta fisken. Låt den stå och rimma i rumstemperatur ca 15 minuter (den blir saftigare då).
    2. Blomkålsmos: Bryt blomkålen i mindre buketter. Koka dem mjuka i lättsaltad mjölk (½ tsk) ca 10 minuter. Häll av och spara mjölken. Mixa blomkålen med crème fraichen. Späd med lite av mjölken till en lagom moskonsistens. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
    3. Klappa torsken med hushållspapper. Ånga den i lite vatten i en kastrull eller i mikro ca 7 minuter. Rosta nötter och frön i en torr stekpanna under omrörning. Hyvla osten.
    4. Servera torsken med mos, nötter, frön och ost. Garnera med basilika. Strö över peppar. Servera med olja eller smält smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben