Anitas Skogsbröd

Serverar: 32 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegott (och blir inte så fort torrt och tråkigt!)

Ingredienser

  • 1 hg jäst
  • 1 l mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 - 2,3 l vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 hg smör
  • Instruktioner

    Havregryn, vetekli, och linfrö blandas och kokas upp tillsammans med hälften av mjölken till en gröt. Rör ner smöret, resten av mjölken och låt svalna till 37 grader. Blanda i övriga ingredienser. OBS! Degen ska inte jäsa. Dela degen i 32 bitar, rulla till runda bullar, platta till lite. Låt jäsa i 30 min. Grädda i 225 grader, i mitten av ugnen ca. 8 - 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    CamillaJ 3 maj 2008

    Har gjort dessa massor av gånger. Hur goda som helst! Jag brukar göra dom som tekakor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben