Anitas wienerstänger
Enkla att göra.
Ingredienser
125 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
Sylt eller gelé
Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
Instruktioner
Rör smör och socker. Ägg, citronskal , vetemjöl och bakpulver blandas ner.
Rulla till två fingertjocka längder, gör en fördjupning i mitten och lägg dit sylten.
Grädda i 175º ca 12 minuter.
Blanda glasyren och bred den över när kakorna fortfarande är lite varma.
Skäres i 2 cm sneda bitar då kakorna kallnat.
Liknande recept
Anitas youghurtbröd i långpanna
4.5
1
Anitas goda köttbullar
Anitas lutfisklåda
4
1
Mormors wienerstänger
5
40-50
2
Anitas punchbollar
4
Wienerstänger
4
60
1
Anitas fisksoppa
4-6
Anitas lax i ugn med romsås
4.6
4
3
Anitas snickers
3.7
90
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!