Anitas wienerstänger

Enkla att göra.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Sylt eller gelé
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker. Ägg, citronskal , vetemjöl och bakpulver blandas ner.
    2. Rulla till två fingertjocka längder, gör en fördjupning i mitten och lägg dit sylten.
    3. Grädda i 175º ca 12 minuter.
    4. Blanda glasyren och bred den över när kakorna fortfarande är lite varma.
    5. Skäres i 2 cm sneda bitar då kakorna kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben