Ann-Britts laxfilé

Serverar: 4 portioner

Tips! Täck med folie den mesta tiden om du använder fryst lax, annars kan den lätt bli torr

Ingredienser

  • 800 gram laxfilé (skinn och benfri)
  • 10 g smör eller margarin
  • 2 st citroner
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 dl smaksatt crème fraiche (ta någon du gillar eller smaksätt med örter, ost och/ eller vitlök)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Skär filen tvärs över i 8 bitar Salta dem lite på båda sidor Lägg dem i en smörad ugnsform Skär den ena citronen i skivor och stick in dem mellan laxbitarna Klicka på 1-2 tsk crème fraiche på varje laxbit Klipp persiljan grovt och strö den över fisken Baka fisken i ugnen i cirka 15 minuter tills den känns färdig Servera laxen genast till kokt potatis eller pressad potatis. Dekorera eventuellt med citronskivor och servera en fräsch sallad till
    2. Ps Jag använder crème fraiche med smaken blue cheese

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben