Lättlagad variant av italiensk efterrätt
Ingredienser
4-6 skivor rektangulär sockerkaka (går bra med köpt)
3/4 dl starkt kaffe
1 msk likör eller konjak
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 ½ dl kesella
Skal av ½ citron
Skal av ½ apelsin
1 msk kakao
Instruktioner
- Skär sockerkakan i skivor och fördela på botten i portionsglas. Blanda kaffe och likör eller konjak.
Skeda detta över kakan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner kesella, äggsmet, citron och apelsinrivet.
- Häll smeten i glasen och låt stå i kylskåp ½-1 timme.
Sikta över kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tiramisù
Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...