Serverar: 75 portioner
Tid: 45 minuter
Lättbakade klassiska småkakor.
Rör ihop smör, socker och sirap. Hacka mandeln och tillsätt den. Blanda sen i mjöl och bikarbonat. Forma degen till rullar 3-4 cm i diameter, ställ dom kallt. Skär degrullarna i tunna skivor , knappt 1/2 cm tjocka och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter.
Hur länge ska rullarna ligga i kyla?
Testa att byta ut mandel mot vit choklad och cachewnötter. Jättegott!
Farligt goda kakor :)
Tack för toppenreceptet på kakorna. Möjligen sklle man kunna dra ner LITE på sockermängden.Detta blir hädanefter mitt recept på Bondkakor
Värdelös och jättesmulig, svårhanterlig deg att arbeta ihop. Jobbade jättelänge med den, ska snart baka ut. får se och känna hur det går! INTE nöjd.
Nu när kakorna är gräddade så är det håliga och spruckna, men de håller ihop. INTE impad av din deg. Känner mig så missnöjd. Tyvärr, annars älskar jag "Bonisar"