Annas Bondkakor

Serverar: 75 portioner

Tid: 45 minuter

Lättbakade klassiska småkakor.

Ingredienser

  • 200 gr mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 11/2 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Rör ihop smör, socker och sirap. Hacka mandeln och tillsätt den. Blanda sen i mjöl och bikarbonat. Forma degen till rullar 3-4 cm i diameter, ställ dom kallt. Skär degrullarna i tunna skivor , knappt 1/2 cm tjocka och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    ScarlettRose 20 april 2010

    Hur länge ska rullarna ligga i kyla?

    Picasso11 31 mars 2011

    Testa att byta ut mandel mot vit choklad och cachewnötter. Jättegott!

    ScarlettRose 4 maj 2012

    Farligt goda kakor :)

    lapp 20 januari 2014

    Tack för toppenreceptet på kakorna. Möjligen sklle man kunna dra ner LITE på sockermängden.Detta blir hädanefter mitt recept på Bondkakor

    bjboman 12 januari 2015

    Värdelös och jättesmulig, svårhanterlig deg att arbeta ihop. Jobbade jättelänge med den, ska snart baka ut. får se och känna hur det går! INTE nöjd.

    bjboman 12 januari 2015

    Nu när kakorna är gräddade så är det håliga och spruckna, men de håller ihop. INTE impad av din deg. Känner mig så missnöjd. Tyvärr, annars älskar jag "Bonisar"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben