Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.
Ingredienser
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
5 ½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dannsukker)
3/4 dl (50 g) grovhackad sötmandel
200 g rumsvarmt smör eller margarin
Instruktioner
- Rör ut bikarbonaten i vattnet.
Blanda alla ingredienser i en skål och arbeta samman till en jämn deg.
- Forma smeten till två rullar, 5 cm i diameter, som rullas in i plastfolie och får vila i kyl i ca 30 minuter.
- Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 200°C tills kakorna fått guldgul färg, ca 6-7 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
DE här kakorna har jag gjort flera gånger ska snart göra en omgång till o ha med oss ut när vi drar iväg med husbilen .dom smakar bara mera .degen tog lite tid att få ihop men med lite tålamod så går det ,ska prova med lite mindre mjöl nästa gång . ......HAdet bra