Bondkakor

Kalles klassiska recept på bondkakor, helt ljuvliga. Läs om knepet i receptet.

Ingredienser

  • 300 g normalsaltat bregott
  • 2 msk ljus sirap
  • 2½ dl strösocker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 75 g hackad mandel
  • 7½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Lägg upp alla torra ingredienser på bakbordet. Gör två gropar och häll sirap i dem. Lägg rumstempererat bregott i tjocka skivor ovanpå och nyp/knåda sen ihop allt till en deg.
    2. När degen känns lämplig i konsistens "så att det går att göra en rulle" - gör en rulle 5-6 cm i diameter som rullas in i aluminiumfolie och får vila till nästa dag i kylen.
    3. Skär ca 0,7 cm tjocka skivor och lägg på plåt.
    4. Grädda i 175 grader ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.
    5. Förvaras med fördel i frysen - värm dem i micro.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    katten14 24 augusti 2011

    Men det är väl tre TESKEDAR vaniljsocker, väl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben